Er zijn verschillende soorten rijbewijskeuringen. Bijvoorbeeld de verplichte medische keuring A-B-E voor bestuurders van 75 jaar en ouder en voor bestuurders met rijbewijs C-D-E.

Bij de keuringen wordt gekeken naar zowel de lichamelijke als geestelijke aspecten en in het bijzonder naar de antwoorden op de ingevulde Eigen Verklaring. De Eigen Verklaring kan men op het gemeentehuis halen of downloaden via www.cbr.nl.

Aan de hand van de ingevulde Eigen Verklaring en het geneeskundige verslag, bepaalt het CBR uiteindelijk of u al dan niet uw rijbewijs krijgt. Indien hier bij de keurend arts twijfel over bestaat, dan zal hij u dit mededelen.

Wat moet ik meenemen naar de rijbewijskeuring?

Voor deelname aan een rijbewijskeuring zijn er aantal zaken die u moet meenemen. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

• Uw rijbewijs;
• Uw bril indien u brildragend bent;
• Een zelf ingevulde Eigen Verklaring;
• Een geringe hoeveelheid verse urine;
• Een medicijnlijst of de medicijndoosjes;
• Bewijs van sterkte bij gebruik contactlenzen.

Indien u in het verleden een aandoening van belang hebt gehad of nu aan een aandoening van belang lijdt, dan is het zinvol aanvullende, medische gegevens van een huisarts en/of specialist mee te nemen. Een verwijzing naar een specialist, welke het CBR van u kan eisen, kunt u dan in veel gevallen voorkomen. Dit kan u aanzienlijke kosten besparen.

Een rijbewijskeuring duurt gemiddeld 20 minuten maar is afhankelijk van de ziektevoorgeschiedenis en het aantal hulpformulieren dat zo nodig bij een rijbewijskeuring ingevuld moet worden. Indien blijkt dat bij een consult of rijbewijskeuring onvoldoende informatie aangereikt wordt  dan zal voor een goede afronding van de rijbewijskeuring of het consult van te voren een tarief worden afgesproken.

Ik wil meer weten

Hebt u vragen over de inhoud van de keuring? Bent u niet helemaal zeker over wat u allemaal naar de medische keuring moet meenemen? We staan u graag persoonlijk te woord. Hiervoor kunt u contact opnemen met Infobio door te bellen met 06 1032 8298 of een bericht te sturen naar infobio@kpnmail.nl. Uw mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

(Wilt u weten of een medische keuring voor u is vereist? Dan kunt u bellen met de klantenservice van het CBR via 0900-0210)