Als u vrachtwagenchauffeur wilt worden dient u een vrachtwagen rijbewijskeuring te ondergaan. Ook als u al chauffeur bent moet u om de vijf jaar uw rijbewijs verlengen en opnieuw een medische keuring ondergaan. Aan de hand van de ingevulde Eigen Verklaring en het geneeskundige verslag bepaalt het CBR uiteindelijk of u al dan niet uw rijbewijs krijgt. Indien hier bij de keurend arts twijfel over bestaat, dan zal hij u dit mededelen.

Wat moet ik meenemen naar de vrachtwagen rijbewijskeuring?

Voor deelname aan een vrachtwagen rijbewijskeuring zijn er aantal zaken die u moet meenemen. We zetten ze hieronder even voor u op een rijtje:
• Uw rijbewijs;
• Uw bril indien u brildragend bent;
• Een zelf ingevulde Eigen Verklaring;
• Een geringe hoeveelheid verse urine;
• Een medicijnlijst of de medicijndoosjes;
• Bewijs van sterkte bij gebruik contactlenzen.

Indien u in het verleden een aandoening van belang hebt gehad of nu aan een aandoening van belang lijdt, dan is het zinvol aanvullende medische gegevens van een huisarts en/of specialist mee te nemen. Een verwijzing naar een specialist, welke het CBR van u kan eisen, kunt u dan in veel gevallen voorkomen. Dit kan u aanzienlijke kosten besparen.

(Infobio hanteert een speciaal tarief voor KBO-leden. Vraag naar de voorwaarden. Een consult duurt 30 minuten. Als er meer tijd nodig is, brengen we extra kosten in rekening)

Ik wil meer weten

Hebt u vragen over de inhoud van de keuring? Bent u niet helemaal zeker over wat u allemaal naar de medische keuring moet meenemen? We staan u graag persoonlijk te woord. Hiervoor kunt u contact opnemen met Infobio door te bellen met 06 1032 8298 of een bericht te sturen naar infobio@kpnmail.nl. Uw mail wordt zo spoedig mogelijk beantwoord.

(Wilt u weten of een medische keuring voor u is vereist? Dan kunt u bellen met de klantenservice van het CBR via 0900-0210)